Brassói aprópecsenye eredetiben
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg sertés-szűzpecsenye
- 10 dkg zsír
- 8 dkg füstölt szalonna
- 1 fej fokhagyma
- csipetnyi só
- törött bors
- burgonya
- piros paprika
- zöldpaprika
Elkészítés
Héjában főtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szűzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával, gyorsan megpirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával, zöldpaprikával tovább pároljuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával, pirospaprikával és azonnal előmelegített tálra halmozzuk.
Megjegyzés
A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni. A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük. A végén még zúzott fokhagymával ízesíthetjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.